Пространство пред блок в Стара Загора се превърна в частен паркинг.Живущи

...
Пространство пред блок в Стара Загора се превърна в частен паркинг.Живущи
Коментари Харесай

Живущи в старозагорски блок поставиха бариера към паркинга си, мъж пита: Законно ли е?

Пространство пред блок в Стара Загора се превърна в частен паркинг.

Живущи в блок в Стара Загора са сложили преграда към паркинга си. По този метод пространството пред блока се е трансформирало в частен паркинг. Това излиза наяве от споделена фотография в мрежата.

Вероятно главният претекст за слагането на преграда е, че хората искат да запазят пространството пред входовете си, с цел да не паркират там хора, които не са живущи в блока.

Живко Каранейчев обаче се възмущава, че в целия град са изникнали бариери " и всякакви хора са завардили тротоарите ". 

" Това не е ли нелегално? От по кое време пътища и тротоари станаха частни? На фотографията е една от многото из града! ", написа той в мрежата.

Галина П. написа в мненията под поста, че Община Стара Загора е дала разрешението си за слагането на въпросната преграда.

" Две години събирахме документи. Има план, скици, архитектурни решения, подписани от кмета ни, документи за построяването. Всичко е платено. Още при слагането и, ни беше изпратена Общинска полиция, с цел да ревизира дали е законно и дали дава отговор на условията ", прецизира Галина.

Християн Х. пък е на мнение, че на всички паркинги към блокове следва да бъдат инсталирани бариери.

" Всички паркинги на блоковете би трябвало да станат с бариери, с цел да се вкара малко ред в този град. Всеки паркинг пред блок би трябвало да се употребява от живущите в блока или от техни близки, пристигнали на посетители примерно. Който желае да паркира - има си зелена зона, заплаща и паркира ", написа Християн.

" За тротоара може и да се съглася. За него би трябвало 1 или 2 колчета. Да могат да си минават пешеходците, само че да стопират колите. Колкото до бариерата - НЯМА по какъв начин да обвиня хората от блока. Пред Върховен административен съд да не можеш да си спреш колата, а в това време има ПОНЕ 15 коли на хора, които живеят от 5 пресечки и не ги местят с дни - това не е обикновено, дори е дразнещо! И просто АПЕЛ към всички мои съграждани. С тези РАЗБИТИ улици, че е тротоари тук-там. С тези ЕДНОПОСОЧНИ улици за облекчение на трафика. С тези извънредно малко места за паркиране. Умолявам Ви - ходете пешком. Аз персонално по-бързо стигам пеш от точка А до точка Б ", разяснява Росен В.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР